Denna artikel är en annons

”Nu satsar vi för fullt i Västerås”

Det byggs på många ställen i Västerås, och tusentals bostäder planeras de närmaste åren. Ett populärt område är natursköna Gäddeholm där bland annat TB-Gruppen bygger attraktiva bostadsrätter som smälter in i den anrika herrgårdsmiljön.

TB-Gruppen finns i Göteborgs-regionen, Stockholm och Uppsala. Sedan en tid tillbaka även i Västerås där man nu tänker satsa rejält.

– Ja vi kommer att flytta in i vårt nya kontor i Kopparlunden i Västerås, och är på gång att anställa fler med-arbetare, säger Albin Samuelsson affärschef på TB-Gruppen Bostad. Vi vill vara en av aktörerna när staden växer och planerar nya bostäder.

Som första projekt har TB-Gruppen byggt Syrenlunden i kvarteret Salamandern i Malmen-området. Etapp två i kvarteret är Herrgårdsbyn. Totalt 36 bostäder uppdelade på par-/kedjehus och flerfamiljshus.

Albin Samuelsson, affärschef på TB-Gruppen Bostad.

– Det blir lite av Bullerby-känsla där bostäderna smälter in i den anrika miljön, med syrenbuskar, ekar och vackra gångstråk längs Mälaren. Här finns plats för såväl barnfamiljer som äldre personer, och den som vill flytta in i sin första lägenhet, säger Albin Samuelsson. Vår ambition är att skapa möjligheter för alla att trivas och utvecklas. Det är vad vi menar med ett levande samhälle.

– Att bygga attraktiva bostäder är inte alltid lätt men att titta på platsen, dess eventuella historia och knyta ihop det med en kundgrupp tror jag är en bra nyckel för att skapa bostäder som många gillar och kan trivas i, säger Albin Samuelsson. En av de stora fördelarna med vårt sätt att bygga bostadsrättsföreningar är att bostäderna alltid följer en röd tråd och är nyckelfärdiga med gräsmattor, staket och häckar. Många kunder är mitt uppe i småbarnsåren, då vill man att allt ska vara klart när man flyttar in.

En heltäckande affärsidé

TB-Gruppen är en privatägd fastighets­koncern som utvecklar, förädlar och bygger kommersiella fastigheter och bostäder i Göteborgsregionen, Stockholm/Uppsala samt Västerås – dels för försäljning, och dels för långsiktigt ägande med egen förvaltning. TB-Gruppen är med och utformar ett modernt samhälle med stark lokal förankring.