Denna artikel är en annons

Nu byggs Brf Sjömärket på Lillåudden – här kommer du hem till Mälarens lugn

Sol, vind, vatten och grönska. Rogivande med omtanke om människa och miljö. Samtidigt nära stadspulsen.

Låter det som en dröm?

Det kan bli din nya verklighet: Nu bygger Riksbyggen det sista kvarteret Brf Sjömärket på eftertraktade Lillåudden.

– Jag tycker så mycket om hur de här lägenheterna är planerade – inifrån och ut, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Bostad i Bergslagen.

Det är den sista bygglotten som Riksbyggen har på populära Lillåudden där de nu bygger ett nytt kvarter med 80 vackert inredda lägenheter. Visionen har varit att skapa ett stilfullt och funktionellt boende för livets alla skeden.

– Vi erbjuder en Svanenmärkt byggnad som har granskats ur ett livscykel-perspektiv med omtanke om människa och miljö. Här kommer vi att bygga en ny verklighet för både paret som sålt villan och vill slippa trädgården och för den stora familjen som behöver fler sällskapsytor för att kunna kombinera lugn och rörelse i sitt hem. För alla som vill ha närhet till Västerås tempo, men som samtidigt vill komma hem till Mälarens lugn, säger Catarina Tenor.

Det blir ljusa, moderna lägenheter, 1–5 rum och kök och mellan 35 och 118 kvadratmeter. Alla lägenheter kommer att ha balkong, terrass eller uteplats.

En särskilt spännande lägenhetslösning har de fyra unika lägenheterna som ligger näst högst upp i huset, de kommer ha såväl privat takterrass mot Verksgatan som balkong (två av bostäderna har balkong mot gatusidan och två har mot innergården).

I projektets 5:or på 118 kvm och 4:or på 108 kvm är den sociala planlösningen särskilt ritad för den stora familjen.

I Brf Sjömärket får du ett funktionellt och stilfullt boende i livets alla skeden, säger Catarina Tenor.

– Eftersom det finns både vardagsrum och allrum underlättar det att ägna sig åt flera olika aktiviteter samtidigt, säger Catarina Tenor.

På innergården skapas föreningens egen oas, en grönskande innergård med pergola, grill och sittplatser. För långväga gäster kommer det att finnas en övernattningslägenhet där nära och kära kan bo när de kommer på besök.

Det är gångavstånd till Västerås centrum och Västerås resecentrum. Det är bara en del av attraktionskraften med Lillåudden.

För boende med egen bil kommer det att finnas ett antal garageplatser och några få utvändiga platser att hyra inom föreningen.

– Och för dem som vill ha tillgång till bil utan att äga en själv har vi gjort det enkelt för bostadsrättsföreningen Sjömärkets medlemmar med en gemensam bilpool, bra för såväl hållbarhet som kunden som inte behöver bil alla årets 365 dagar, säger Catarina Tenor.

Säljstart är planerad till slutet av augusti 2021

– Ställ dig i intressekön redan nu på riksbyggen.se/sjomarket för mer fortlöpande information om projektets utveckling och vi vill även tipsa om att ett medlemskap i Riksbyggen förtur kan löna sig. Som medlem i Riksbyggen Förtur kan du se och välja nyproducerade bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten, säger Catarina Tenor.

Nu vill många ha större lägenheter med hemmakontor med gångavstånd till city, säger Mikael Petterson Sjölund.

Kulturhistoriens hammarslag ekar i Kopparlunden

I Kopparlunden finns Västerås stolta industrihistoria. Den välbevarade miljön är unik för hela landet. Här ska nu Riksbyggen utveckla en stadsdel där historia och nutid förenas.

– Vi tillsammans med de andra fastighetsägarna utvecklar Kopparlunden till en attraktiv stadsdel med ett myller av liv, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Som gammal Västeråsare minns Mikael Pettersson Sjölund hur det klingade av metall i Kopparlunden. Då var området inhägnat – bara de som arbetade hade tillträde.

– Bara de senaste årtiondena har Västerås utvecklats från industristad till tjänstemannastad. Men Kopparlundens historia går tillbaka till 1897. Det vill vi ska märkas i området – att det nya ska knytas samman med det gamla på ett bra sätt. Dessutom är det ett väldigt strategiskt och bra läge som vi gärna vill vara med och utveckla, säger han.

Kopparlunden blir en helt ny stadsdel i Västerås med bostäder, kontor, butiker, skolor och förskolor. De kulturellt viktiga byggnaderna Culturen, Valsverket och Muren kommer att finnas kvar och de nya byggnaderna ska harmoniera med dem.

– Kopparlunden ska leva dygnet runt. Läget med närheten till Mälaren, centrum, resecentrum och högskolan är oerhört attraktivt. Det ligger också strategiskt placerat med närheten till E18 och järnvägen.

Det senaste året under pandemin har det efterfrågats större lägenheter som också kan rymma ett hemmakontor. Gärna nära city så att man slipper ta bilen.

– Vi lyssnar förstås på efterfrågan. Samtidigt gäller det att försöka sia om framtiden – kommer vi att fortsätta vilja jobba hemifrån även efter pandemin? Något som är tydligt är att vi måste erbjuda god internetuppkoppling hemma. Vi funderar också över möjligheten att erbjuda gemensamma hemarbetsplatser med tillgång till skrivare och konferensrum, säger Mikael Pettersson Sjölund.

Biltrafiken kommer att vara begränsad till varutransporter och biltrafik för de som bor i området.

– Vi satsar på att bygga en hållbar stadsdel som ska vara så bilfri som möjligt. I stället satsar vi på moderna lösningar med till exempel knutpunkter där man kan hämta sin matkasse och uthämtningsställen för e-handelsvaror, säger Mikael Pettersson Sjölund.

Västerås är en stark och stabil marknad och i Kopparlunden kommer Riksbyggen att bygga cirka 2 300 lägenheter.

– Det kommer att vara vår ryggrad i bostadsproduktionen på Riksbyggen under många år framöver, säger Mikael Pettersson Sjölund.

Förhoppningen är att vi ska komma i gång med säljstarter i början av 2022, så är du nyfiken på området så tipsar Mikael Petterson Sjölund om att redan nu göra en intresseanmälan på hemsidan:
www.riksbyggen.se/kopparlunden

Vi hjälper bostadsrätts­föreningen med allt från drift­teknik till trappstädning, säger Andreas Norling.

Riksbyggen finns nära för att lösa kundens behov

När Riksbyggen har byggt en bostadsrättsförening så lämnar de inte bara över bostäderna till den nybildade föreningen, utan det är då Riksbyggens Fastighetsförvaltning kommer in i bilden och fortsätter att hjälpa föreningen med allt som har med fastigheten att göra (driftteknik, ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning, fastighetsskötsel och lokalvård mm). Som ett extra stöd i styrelsearbetet har Riksbyggen även med en representant i styrelsen, kallad Riksbyggeledamot, som hjälper och coachar den nya styrelsen.

– Det är en utmaning för många att sätta sig in i allt som krävs för att ta hand om och styra en bostadsrättsförening. Vi erbjuder ett professionellt stöd när det gäller att förvalta sina fastigheter så att de bibehåller och förhoppningsvis också ökar i värde för framtiden, säger Andreas Norling, marknadsområdeschef för fastighetsförvaltning i Västmanland.

Det är inte bara de nya bostadsrättsföreningarna som kan få ta del av hjälpen – Riksbyggen erbjuder även etablerade bostadsrättsföreningar, privata fastighets-ägare och kommersiella kunder att ta del av förvaltningstjänsterna.

– Våra kunder känner en stor trygghet i det professionella stöd som våra erfarna förvaltare, ekonomer, drifttekniker och fastighetsskötare/lokalvårdare kan erbjuda, säger Andreas Norling.

En viktig del för Riksbyggen är också hållbarhet.

– Det löper som en röd tråd i hela vår verksamhet och Riksbyggen har de senaste två åren utsetts till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen. Det visar Sustainable Brand Index B2B, som är Nordens största studie om hållbarhet. Det är något som vi givetvis är mycket stolta över, säger Andreas Norling.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och har i dag över 300 kontor och verksamhet på mer än 430 orter i hela landet. Sammantaget förvaltar vi cirka 200 000 bostadsrätter i över 4 000 bostadsrättsföreningar och även cirka 100 000 hyreslägenheter över hela landet. Riksbyggen har över 80 års erfarenhet av att utveckla, förvalta och förbättra fastigheter. Samtidigt är Riksbyggen också väldigt lokala. Marknadsområde Väst-manland finns inte bara centralt i Västerås, utan har även kontor i Sala och Köping.

– På det sättet finns vi alltid nära våra kunder och kan hjälpa dem med deras behov. Riksbyggen har väldigt nöjda medarbetare och vi på Marknadsområde Västmanland har internt legat i topp inom Riksbyggen i just medarbetarindex MMI. Det är vi oerhört stolta över och det bidrar givetvis också till en bättre kundservice, säger Andreas Norling.

– Vi arbetar konsekvent och målmedvetet för att våra kunder ska få en så bra service som möjligt. Vår ambition är att vara flexibla och lyhörda för kundernas behov, säger Andreas Norling.