Denna artikel är en annons

Kadesjöandan i företaget är stark och fungerar väl även i pandemitider, men visst längtar alla efter att ses ”i verkligheten” och att jobba ihop igen.

Kadesjös ”zoomar” in utvecklingen

En 75-årig historia säger mycket om ett företag. För Kadesjös, konsultföretag inom bygg- och installationssektorn, betyder det utveckling.

– Kadesjöandan gör att vi har en personalomsättning långt under snittet i vår bransch, säger Birgitta Lindblad, vd. Trivsel är en av de nycklar som bidrar till vår utveckling.

Kadesjös allra första uppdrag var en kompressorstation för Boliden AB i Laisvall. I dag har företaget skaffat sig en marknadsledande roll i Mälardalen med den kompetens som krävs för att vara med i alla delar av ett byggprojekt, från kalkylering, förprojektering, projektering, upphandling och projektledning, till slutlig kontroll och besiktning.

Kadesjös projekt innehåller allt ifrån bostäder till byggrelaterad projektering av gruv- och processanläggningar för Boliden. Vi har ritat och konstruerat sjukvårdsanläggningar till Region Västmanland, projekterat för utbyggnader av Kraftvärmeverket i Västerås och Stockholm Exergi, ställverksbyggnader och kraftdistributionsanläggningar för ABB, ICA:s olika lager, för att nämna några.

Uppdragen varierar, från bostäder och kontor till komplicerade processbyggnader – både i Sverige och utomlands.

– Vår främsta resurs är den kunskap som finns samlad hos våra 75 med-arbetare, yngre som äldre, kvinnor som män, en mix som dessutom skapar en familjär stämning i företaget, säger Birgitta Lindblad.

– Därför är Kadesjöandan så viktig för oss att förvalta väl. Utan medarbetare som känner sig som ”hemma” och får ta plats är det så mycket svårare att strategiskt utveckla företaget. Inte minst för våra kundrelationer som uppskattar kontinuitet.

– Trots pandemin har vi ett bra resultat och har till och med expanderat bland annat genom förvärv av ett elkonsultbolag och det är vi mycket tacksamma för.

I dag är företaget bland mycket annat engagerat i industriområdet Lillsidan i centrala Enköping som genomgår en totalförvandling till en helt ny stadsdel med hyresrätter, bostadsrätter, radhus, förskola, omvårdnadsboende och handel. Kadesjös ska projektera för 189 lägenheter och en matbutik.

– Pandemin har gjort att vi numera träffas och jobbar via zoom/teams, så vi är fortfarande en sammansvetsad grupp av människor, men visst längtar vi efter att få träffas fysiskt igen, säger Birgitta Lindblad. För oss, vårt arbete och våra kunder.