Denna artikel är en annons

Kontorscheferna på bankkontoren i Västerås, Marie Strandberg, Peter Bergqvist och Mats Söderlund, berättar om hur Handelsbanken kan hjälpa till när du vill bygga nytt.

Hållbar finansiering av din nya bostad

Att bygga nytt är ett stort steg och ofta något som påverkar familjens ekonomi under en lång tid framöver. Samtidigt är det spännande att kunna planera och påverka sitt nya hem från grunden.

Är du en av dem som funderar på att bygga nytt hus har du säkert många funderingar. Här i Västerås kan Handelsbanken hjälpa dig, från din första tanke på att bygga till livet i din nybyggda bostad.

– Vi ser oss som en naturlig del av finansieringen i en stad som växer, säger Marie Strandberg, kontorschef på Öster Mälarstrand. Hos oss erbjuder vi en flexibel finansiering som passar bra när du ska bygga hus eller köpa nyproduktion.

Hos Handelsbanken i Västerås har medarbetarna lång erfarenhet av finansiering och kan erbjuda all den hjälp som behövs för att du ska kunna förverkliga dina husdrömmar. Banken har tre lokala bankkontor i stan. Ett vid Öster Mälarstrand, ett på Köpingsvägen och ett mitt i city, på Sturegatan.

Din tid är nu
Det finns många aspekter att ta hänsyn till innan du bestämmer dig för att bygga nytt hus. Kontakta något av bankkontoren här i Västerås i ett tidigt skede, för att prata igenom dina planer. Ju tidigare i processen desto bättre. Så kan ni tillsammans gå igenom det bästa upplägget för finansiering just för dig.

Hur går finansieringen till?
När det gäller nybyggen kan du behöva ett byggnadskreditiv. Mats Söderlund, kontorschef på Köpingsvägen, berättar vad ett byggnadskreditiv innebär:

– Det är en tillfällig kredit som används för att betala alla stora kostnader under byggtiden. Utifrån din kredit hjälper vi dig med betalning av fakturor från de olika leverantörerna.

Kontorschefen på Västerås City, Peter Bergqvist, berättar om en stor fördel med byggnadskreditiv:

– Lånet är flexibelt, du lånar inte mer än du behöver vid varje tidpunkt under byggtiden. För dig som låntagare innebär det att du utöver kontraktsränta bara behöver betala räntan för det belopp du utnyttjar.

Vad händer när huset är klart?
När ditt nya hus är färdigställt och det finns ett slutbesked gör Handelsbanken en värdering av det nya huset. Därefter läggs byggnadskreditivet om till ett vanligt bolån och du kan flytta in i ditt nya hus.

Det lönar sig att göra hållbara val
Kanske ska du passa på att göra klimat­smarta val när du bygger ditt nya hus? I Handelsbanken är hållbarhet sedan länge en naturlig del av verksamheten.

– Vi vill jobba för en hållbar framtid. Därför erbjuder vi en lägre ränta när du gör miljömedvetna val. Det kan handla om finansiering av solceller eller bergvärme, säger Mats Söderlund, kontorschef på Köpingsvägen.

År 2025 ska 20 procent av bankens utlåning vara grön eller innehålla villkor som bidrar till en hållbar omställning.

”En bank som stöttar dig genom hela processen. Från första tanke till livet i din nya bostad.”

Bästa tipset till nybyggare
Om du går i byggtankar rekommenderar vi dig att bolla dina tankar med banken så tidigt som möjligt.

– Vi har så många tips och råd att dela med oss av, säger Marie Strandberg kontorschef på Öster Mälarstrand, tänk exempelvis på att ansöka om bygglov tidigt i processen. Det gör du hos byggnadsnämnden här i Västerås kommun.

Ett smart beslut för ditt bolån
För Handelsbanken handlar ett bolån om mycket mer än att bara låna ut pengar. Medarbetarna på bankkontoren ger dig professionella råd om din ekonomi i varje situation. Tveka inte att höra av dig till banken med alla frågor som rör bolån och finansiering. Vare sig det handlar om ett nybygge eller ett köp av en befintlig bostad.

– Hos oss får du ett personligt bemötande och snabb service i varje möte, varmt välkommen till oss, hälsar kontorscheferna i Västerås.